IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
11:04 | 11 февруари 2015
Обновен: 21:42 | 25 април 2024

Порошенко: Отивам в Минск, за да прекратя огъня

Предстоят много трудни преговори, трябва да избегнем война в Европа, каза френският външен министър

По материала работи: Златина Добрева
Порошенко: Отивам в Минск, за да прекратя огъня

Украинският президент Петро Порошенко заяви тази сутрин, че тръгва за Минск за участие в срещата на Контактната група, предаде ТАСС.
"Отивам в Минск, за да прекратя огъня и да започна политически диалог незабавно и без всякакви условия", каза той, цитиран от своята пресслужба.
В същото време френският външен министър Лоран Фабиюс заяви в пряк ефир по радио "Франс ентер", че още не се знае дали френският президент Франсоа Оланд и германският канцлер Ангела Меркел ще потеглят за Минск. Те щели да решат това след телефонни разговори тази сутрин.
"Предстоят много трудни преговори. Трябва да избегнем война в Европа. Нужно е да се изработи и приеме договор, който да не се окаже просто текст на хартия и който действително ще се изпълнява", отбеляза Фабиюс.
"Решението на украинската криза може да бъде само политическо. Доставките на оръжие не влизат в плановете на Франция", добави той.
Няколко часа по-рано, през изтеклата нощ, Порошенко посети източноукраинския град Краматорск, където вчера при артилерийски обстрел загинаха 15 и бяха ранени над 60 души. Там се намира и щабът на украинските сили, воюващи срещу проруските сепаратисти, пишат БТА и днес.бг.
„При нас няма никакъв конфликт. Ще намерим компромис вътре в страната", заяви там Порошенко.

Коментари

Новини Варна