IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
16:45 | 27 ноември 2020
Обновен: 03:53 | 23 април 2024

Съдят гробарите, снимали се с трупа на Марадона

Те позират до отворения ковчег с усмивки и вдигнати палци, единият го пипа по лицето

По материала работи: Слав Велев
Съдят гробарите, снимали се с трупа на Марадона

Колаж:Novinite.bg

 

Трима души, наети от погребалната къща, която организира погребението на Диего Марадона, ще бъдат съдени. Те направили снимки на трупа на легендата. На две снимки се виждат мъжете, позиращи до отворения ковчег в салона, усмихнати и с вдигнати палци, предаде "ДНЕС.bg".

Снимките се появиха онлайн, докато тялото на Марадона лежеше в ​​президентския дворец, а фенове от цяла Аржентина се бяха струпали, за да отдатат последна почит. Разбира се, кадрите предизвиквакаха огромно възмущение.

Агентът и адвокат на Марадона Матиас Морла обеща да предприеме съдебни действия срещу "негодниците", отговорни за снимките.

 

"В памет на моя приятел, няма да имам покой, докато те не си платят за това зверство", написа Морла в Twitter.

 

Управителят на погребалния салон Sepelios Pinier в Буенос Айрес, Матиас Пикон, заяви пред местните медии, че тримата мъже на снимките са "външни служители", които са помогнали за носенето на тежкия ковчег. "Опустошени сме", заяви Пикон пред телевизионния канал TN. "Семейството ни се довери, ние работим с тях отдавна."

 

Той обясни, че неговата погребална агенция е организирала службите за други членове от семейството на Марадона. "Семейството имаше пълно доверие в нас, затова сме толкова засегнати от случилото се", заяви Пикон. "Баща ми е на 75 години и той плаче, аз плача, брат ми също, ние сме съсипани", добави погребалния агент.

 

Когато той се обажда на бившата съпруга на Марадона, Клаудия Вилафанье, за да й разкаже за снимките, "тя била бясна". Но Пикон не знае, дали семейство Марадона планира да предприеме някакви правни действия.

 


 

Коментари

Новини Варна