IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Свят
11:39 | 25 април 2021
Обновен: 05:08 | 23 април 2024

В Русия умуват дали да не забранят чешката бира

Това пише в „Комерсант“, като се позовава на свои източници в държавната администрация

По материала работи: Ставри Таргов
В Русия умуват дали да не забранят чешката бира

Руските власти обмислят да забранят вноса на чешка бира като асиметрична мярка срещу изгонването на руските дипломати от Прага. Това пише в-к „Комерсант“, като се позовава на свои източници в държавната администрация.

Според единия от източниците на „Комерсант“ на действията на Прага не може да се отговори само реципрочно и затова е възможно да бъдат въведени и икономически санкции.

Миналата седмица Чехия обяви за „персона нон грата“ 18 руски дипломати, като ги обвини за взривовете във военните складове в селището Върбетица през 2014 г. След това Русия експулсира 20 служители на чешкото посолство в Москва, а Прага обяви, че ще изгони още 63 руснаци.

Този път обаче руската страна не може да отговори реципрочно, защото в Москва остават само седем чешки дипломати и 25 души технически персонал.

Председателят на комитета по икономическа политика на Държавната Дума Сергей Жигарьов категорично възрази срещу подобни идеи. „Трябва да подобряваме отношенията си с Чехия, а не да ги влошаваме чрез икономически санкции“, каза той в ефира на радио „Говорит Москва“, съобщи БНР.

Коментари

Новини Варна