IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Свят
12:00 | 9 май 2021
Обновен: 10:43 | 29 март 2024

На Деня на победата: Путин предупреди враговете на Русия

Светът отново се опитва да въведе в употреба голяма част от идеологията на нацизма, заяви той

По материала работи: Слав Велев
На Деня на победата: Путин предупреди враговете на Русия

Руският президент Владимир Путин заяви, че светът отново се опитва да въведе в употреба голяма част от идеологията на нацизма и предупреди враговете на Русия, че страната твърдо ще защитава своите интереси. Обръщението му на парада на Червения площад беше излъчено от Канал 1 на Русия, предаде "Стандарт".

„Войната донесе толкова непоносими изпитания, скръб и сълзи, че е невъзможно да се забрави. И няма опрощение и оправдание за тези, които отново обмислят агресивни планове“, предупреди той.

Путин отбеляза, че светът продължава да се опитва да пренаписва историята и да оправдава „предателите и престъпниците“.

"За съжаление, много от идеологията на нацистите, тези, които бяха обсебени от заблудената теория за тяхната изключителност, отново се опитват да въведат в експлоатация", каза руският лидер. - И не само всякакви радикали и групи от международни терористи ".

По-рано в речта си Путин подчерта подвига в борбата срещу нацизма "на съветския народ".

Тържественият военен парад на победата започна в 10:00 часа на Червения площад. В него участват над 12 хиляди военнослужещи. През площада ще преминат над 190 единици наземна военна техника - образци от времето на войната и съвременни машини, (включително десет танка Т-34.

 

Коментари

опетков ( преди 2 години )
Крадецът вика : "Дръжте крадеца!". Няма по-агресивна и нагла държава от Русия в момента в света. То не бяха, Чечня, Крим, Украйна, Сирия. Ако не бяха анексирали Крим, светът щеше да е мирен сега и нямаше да имат "врагове".
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна