IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Свят
10:45 | 1 май 2021
Обновен: 05:12 | 23 април 2024

България вече е "потенциален неприятел" на Русия

Страната ни влезе в "черния списък" на федерацията, в същото време чакаме туристи от там

По материала работи: Слав Велев
България вече е "потенциален неприятел" на Русия

Кадър: Россия 1/Bulgaria ON AIR

България влезе в ''черния списък'' на Русия. По информация на близката до президента Путин телевизия "Россия 1" от вчера сутринта България е поставена в листа с потенциални неприятели на Руската федерация. Други страни в списъка са Великобритания, Съединените щати и Чехия.

До съставянето му се стигна, след като президентът Владимир Путин подписа указ за прилагане на мерки за противодействие при недружелюбни действия на чужди държави, предаде Bulgaria ON AIR.

През последните седмици напрежението между Русия и Запада се нажежи до червено заради множество шпионски скандали.

Тази седмица българската прокуратура обяви, че подозира руска намеса във взривове в складове с боеприпаси на наша територия и изгони още един руски дипломат.

Повече вижте във ВИДЕОТО

В същото време руснаците масово се заинтересуваха от почивка в България след съобщението за отваряне на границите й. Това показва онлайн проучването на услугата "Tutu.ru", за което съобщи БГНЕС, позовавайки се на "Lenta.ru".

През последната седмица броят на заявките за търсене на билети по маршрута Русия-България е нараснал със 150 процента. Този скок на заявките дойде, след като властите ни обявиха готовността си да приемат туристи от 1 май. Въпреки това, както отбелязват експертите, директните полети между страните не са възобновени, така че туристите ще могат да стигнат до курорта само с прехвърляне.

На 29 април българското правителство обяви официално откриването на външните граници за туристите, включително руските. Те ще трябва да предоставят един от трите документа, потвърждаващи липсата на коронавирус: отрицателни резултати от PCR тест, сертификат за ваксинация и сертификат за наличие на антитела.

Коментари

опетков ( преди 2 години )
А Русия отдавна ни е обявила негласна война.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 2 rate up comment 0
Новини Варна