IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
13:00 | 28 април 2021
Обновен: 15:05 | 25 април 2024

Установиха сходство между 4 от взривовете в заводи за боеприпаси у нас (ВИДЕО)

Последните 10 години са регистрирани редица подобни случаи

По материала работи: Слав Велев
Установиха сходство между 4 от взривовете в заводи за боеприпаси у нас (ВИДЕО)

"Дълги години е работено по случая, който ще бъде представен, в интерес на българската национална сигурност. Разбира се, като главен прокурор аз съм висш административен ръководител и не мога да давам указания и да се меся в работата на отделни магистрати. Но съм тук, за да ги окуража, и в частност колегите от Специализираната прокуратура и ДАНС да продължат да работят по същия начин в интерес на българската национална сигурност и на сигурността на нашите европейски партньори, и тези на българските граждани и общество". Това каза в началото на брифинга главният прокурор Иван Гешев, предаде "Труд".

"Специализираната прокуратура осъществява ръководство и надзор върху досъдебно производство, за което е налице завишен медиен интерес. Осъзнавайки от една страна чувствителността на темата, а от друга надделяващия обществен интерес, налблюдаващите прокурори дадоха разрешение да бъдат огласени факти и обстоятолства по разлседването. Това каза административния ръководител на специализираната прокуратура Валентина Маджарова.

През последните 10 години са регистрирани редица случаи на взривове в складове и производствени помещения на заводи за утилизация на взривни вещества, производство на оръжие и боеприпаси. Прокуратурата, съвместно с ДАНС и главна дирекция "Жандармерия" анализираха някои от случаите, при които се установи сходство в 4 от тях, заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

 

 

Коментари

Новини Варна