IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
12:00 | 30 септември 2021
Обновен: 11:52 | 18 април 2024

Авто гробище: Нови лъскави коли, но без чипове – неизползваеми ламарини!

Няколкостотин пикапа не могат да достигнат до пазара заради кризата

По материала работи: Слав Велев
Авто гробище: Нови лъскави коли, но без чипове – неизползваеми ламарини!

Снимка: MLive.com

Жителите на щата Мичиган откриха в близост до град Флинт огромно поле, на което са оставени няколкостотин чисто нови автомобили на General Motors.
На импровизираното "гробище" се намират пикапи Chevrolet Silverado и GMC Sierra, които са изоставени от производителя, тъй като не може да бъдат оборудвани с нужните им микрочипове, пише AutoMedia.

Както и останалите производители, така и концернът GM се сблъсква със сериозния дефицит на полупроводници. Недостигът на чипове не позволява на компанията да приключи с окомплектоването на новите автомобили и да ги пусне на пазара. Тези пикапи са произведени в завода Flint Assembly, но без чипове няма как да получат разрешение за движение по пътищата.

Самият завод на GM вече трябваше веднъж да спре работа за около седмица заради липсата на полупроводници. От концерна заявиха, че правят всичко възможно, за да поддържат производството в тези тежки условия. Според представител на производителя, оставени в полето автомобили ще бъдат подготвени за продажба, щом пристигнат нужните чипове за тях.

Още новини от света на автомобилите ще откриете на AutoMedia

Коментари

Новини Варна