IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
12:30 | 25 октомври 2021
Обновен: 00:34 | 24 април 2024

Къде избягаха руснаците от България

Малта и Гърция са новите фаворити на "братушките"

По материала работи: Слав Велев
Къде избягаха руснаците от България

Великобритания, Италия, Монако, Франция и Португалия са традиционните дестинации, в които през последните години купуват имоти руснаците. Наскоро към тях се причислиха Малта и Гърция. Водещите фактори при покупка са стандартът на живот и климатичните условия, сочат данните на специализираната компания Propriété Générale.

Друг важен фактор е какви са условията, които всяка държава предлага по програмата „Златна виза“ Най-благоприятни към днешна дата са програмите в Португалия, Малта, Гърция и Испания.

Съществува разлика в изискванията за имот, когато руснаците купуват за собствено ползване и когато това е с инвестиционна цел. Богатите руснаци купуват за лично ползване и тогава се насочват към апартаменти с две или три спални. Също така предпочитат и къщи с басейни, като за предпочитане е да купят и земята под имота. При покупка на имот с инвестиционна цел или се придобиват жилища и къщи от вторичния пазар и последващото му отдаване под наем, или покупка на имот „на зелено“. След като имотите, които най-често се намират в комплекси от затворен тип, са готови, те се продават.

Инвестиционните фондове стават все по-популярни сред руснаците, желаещи да вложат средствата си в имоти зад граница. Въпросните дружества влагат средства в имоти и разполагат с предимства по отношение на данъчното облагане и доходността от инвестиция. Също така те предлагат услугата „управление на активи“ от името на вложителите.

Коментари

Новини Варна