IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Свят
08:50 | 29 октомври 2021
Обновен: 23:32 | 28 март 2024

Нов епоха в дигиталния свят! Facebook смени името, вече ще се казва Meta

Метавселената е следващата граница, заяви Марк Зукърбърг

По материала работи: Слав Велев
Нов епоха в дигиталния свят! Facebook смени името, вече ще се казва Meta

Facebook Inc. вече се казва Meta, съобщи в четвъртък изпълнителният директор Марк Зукърбърг „Отсега нататък ще бъдем предимно посветени на метавселената, а не на Facebook“. „Метавселената е следващата граница“, коментира той. 

Компанията ще заложи на нова изчислителна платформа - метавселена, виртуално пространство, където хората могат да взаимодействат дигитално, използвайки аватари.

С промяната Зукърбърг коментира, че неговата компания надхвърля днешните социални мрежи, върху които Facebook е изграден от основаването си преди 17 години. Корпоративното име да е Facebook, когато компанията вече притежава много приложения и основно се занимава с свързване на хора, вече не беше издържано, каза той

Но превръщането на Facebook в компания с метавселена ще отнеме време, тъй като концепцията е теоретична и може да отнеме години за постигане. Facebook и неговите сестрински приложения също остават гигантски бизнес, генерирайки повече от 86 милиарда долара годишни приходи и обслужващи повече от 3,5 милиарда души в световен мащаб.

Времето за промяна на името има двойно предимство. Facebook се бори с някои от най-интензивните проверки в историята си през последните седмици. Законодателите и обществеността разкритикуваха приложението му за споделяне на снимки в Instagram, че наранява самочувствието на някои тийнейджъри и компанията е изправена пред въпроси за ролята си в засилването на дезинформацията и предизвикването на вълнения с подстрекателно съдържание.

Коментари

Новини Варна