IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Свят
09:30 | 2 ноември 2021
Обновен: 06:39 | 23 април 2024

Форсираш до откат натъкмената си кола, съседите в ступор! Глоба – $1000

Безпрецедентната глоба е въведена от губернатора на Ню Йорк

По материала работи: Слав Велев
Форсираш до откат натъкмената си кола, съседите в ступор! Глоба – $1000

Новият губернатор на щата Ню Йорк - Кейти Хокул, подписа законопроект, който увеличава глобата за прекомерно силен шум, издаван от ауспуха на автомобила от 150 на 1000 долара. Проектът се нарича SLEEP (заспиване), но всъщност е съкращение, с което означава „Спри силно и прекомерно замърсяване с отработените газове“, пише AutoMedia.

Според организаторите на SEMA - най-голямото тунинг-изложение в САЩ, въведената от властите в Ню Йорк глоба, ще бъде най-голямото наказание за силен ауспух в страната. На второ място е санкцията, която е в сила в Колорадо, като тя е наполовина по-малко - 500 долара.

Основната причина за рязкото увеличение на глобата в Ню Йорк е притеснението от нарастващата популярност на драг-състезанията. Броят на незаконните гонки по улиците на градовете на щата се е увеличил значително по време на пандемията, като властите се надяват сериозната финансова санкция да помогне за борбата с нарушителите на закона.

Освен това се предлага на места, избирани традиционно от състезателите, да се инсталират устройства, които измерват нивото на шума. Проектът предвижда и затягане на контрола върху фирмите за тунинг. Така, ако едно ателие или магазин за резервни части, бъде уловено 3 пъти да манипулира ауспуси, то остава без лиценз.

Още новини от света на автомобилите ще намерите на AutoMedia

Коментари

Новини Варна