IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Свят
11:00 | 6 ноември 2021
Обновен: 04:49 | 20 април 2024

Бил Гейтс отново предупреди света: Очакват ни биотерористични атаки

Той призова държавите да инвестират в научни разработки

По материала работи: Слав Велев
Бил Гейтс отново предупреди света: Очакват ни биотерористични атаки

Бил Гейтс за пореден път призова държавите по света да инвестират милиарди долари, за да финансират научни разработки, които да предотвратят бъдещи пандемии и биотерористични атаки, предава "Дейли Мейл".

Милиардерът и основател на Microsoft смята, че е доста вероятно в бъдеще терористи да извършат атаки с щам на едра шарка.

"Подобно на военните тренировки, трябва да провеждаме и бактериологични тренировки", съветва Гейтс.

Бил Гейтс направи изявлението си по време на среща с британския дясноцентристки мозъчен тръст Policy Exchange. В панела взе участие и бившият министър на здравеопазването на Обединеното кралство Джеръми Хънт.

По думите му е необходимо да се създаде работна група за пандемии към Световната здравна организация. Само така ще може да се предотвратят нови изкуствени или естествени пандемии.

"Създаването на работна група към СЗО, която да следи за бъдещи пандемии и биотероризъм ще струва около 1 милиард долара на година", допълва Гейтс.

Според Гейтс инвестиции от десетки милиарди долари биха могли не само да направят света ни по-сигурен, но и да доведат до премахването на грипа и обикновената настинка.

"Надявам се, че след пет години ще мога да напиша книга, наречена "Ние сме готови за следващата пандемия". За да стане това

 

Коментари

Новини Варна