IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
16:45 | 22 ноември 2021
Обновен: 04:09 | 18 април 2024

Изчезналата Пън Шуей се намери. Добре е и си е у дома!

Шефът на МОК разговаря с китайската тенисистка

По материала работи: Слав Велев
Изчезналата Пън Шуей се намери. Добре е и си е у дома!

Снимка: МОК

Председателят на Международния олимпийски комитет Томас Бах е провел 30-минутен видеоразговор с Пън Шуей в неделната вечер, съобщиха от МОК.

Китайската тенисистка се превърна в основна тема за спорта в последните дни, след като нейно обвинение към партиен лидер в родината бе последвано от пълното изчезване на атлетката от социални мрежи и контакт с асоциацията на женския тенис WTA.

Притесненията бяха за репресия над Шуей, като дори шефът на тениса се изказа, че иска от китайските власти доказателство, че състезателката е здрава и добре.

Тенис звездата Пън Шуей обвини висш китайски политик в изнасилване. Изчезна!?

МОК публикува официално съобщение след видеоразговора на Бах с Пън, в което се казва:

"Тя е добре, което дава отговор на нашите най-големи притеснения. В началото на разговора си с Томас Бах, мис Шуей изрази благодарност за загрижеността на всички.

Тя обясни, че е добре, спокойна в дома си в Пекин, но иска да бъде оставена на спокойствие и далеч от медийно внимание в този момент. Иска да прекара времето си сред най-близките хора в обозримото бъдеще, но уточни, че ще продължи в тениса".

Съобщението бе придружено от снимка, на която се вижда Бах в гръб пред екран, от който го гледа усмихнатото лице на тенисистката.

Коментари

VladimirVlasowse ( преди 2 години )
Добрый день! Готовы предложить лучшие прогоны, чтобы "убить" веб-сайты вашего конку
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна