IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Свят
13:20 | 25 декември 2021
Обновен: 16:32 | 27 март 2024

Русия изпробва хиперзвуковата система "Циркон"

Това е най-новата ни ракета, която работи както по морски цели, така и по наземни цели, посочи президентът Путин

По материала работи: Ставри Таргов
Русия изпробва хиперзвуковата система "Циркон"

Руският президент Владимир Путин съобщи, че в петък сутринта е извършен залпов изстрел на хиперзвуковата система "Циркон", изпитанията, както отбеляза държавният глава, са били "успешни, безупречни", предава TACC.

"Тази нощ, по-точно сутринта, беше извършен залпов пуск на хиперзвуковата система "Циркон", това е най-новата ни ракета, която работи както по морски цели, така и по наземни цели. Изпитанията са проведени успешно, безупречно.

Това е голямо събитие в страната и съществена стъпка към повишаване на сигурността и отбранителната способност на Русия, “, каза той на съвместно заседание на Държавния съвет и Съвета за наука и образование.

Путин се обърна към министъра на промишлеността и търговията Денис Мантуров и го помоли да „предаде най-добри пожелания, поздравления на екипите, работили по този продукт, да благодари на всички за резултата и да предаде на всички разработчици, дизайнери, инженери и работници - всички, които са участващи в тази работа, най-искрените думи на благодарност", съобщава "Труд".

Коментари

Новини Варна