IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
10:45 | 27 декември 2021
Обновен: 02:27 | 30 април 2024

Тунингован "Мерцедес" – конфискуван. Опасен е за околните на пътя!?

Полицията в Германия на война с незаконния тунинг

По материала работи: Слав Велев
Тунингован "Мерцедес" – конфискуван. Опасен е за околните на пътя!?

Хората се опитват да измислят всякакви извинения, за да избегнат да плащането на глоби или дори да бъдат арестувани. Собственик на Mercedes-Benz C-Class, който беше задържан от германски полицаи зарази предполагаеми незаконни модификации по колата, се опита да се оправдае, че току-що я е купил и не знае нищо за доработките, пише AutoMedia.

Случката е от 16 декември, като според доклада на полицаите въпросната C-Class е имала теч на масло от двигателя, увредени джанти с гуми с различни профили, нерегистриран заден спойлер и лошо инсталиран преден сплитер. На всички отгоре в салона лежали изтръгнати кабели, което също е направило впечатление на униформените.

На въпрос за автомобила му, младежът, който бил зад волана, казал: „Нямам никаква представа, купих колата преди половин час“. Това обаче не убедило германските полицаи, които конфискували автомобила и задържали неговия собственик.

От снимка на случката, публикувана в социалните медии, на която се вижда натоварването на автомобила на репатрак, става ясно, че това най-вероятно е фейслифтът на Mercedes-AMG C63 (W204), произвеждан през периода 2008-2011 г. Под капака на спортния модел би трябвало да поставен 6,2-литров атмосферен V8 с 451 к.с. и 600 Нм, но е напълно възможно моторът да е бил сменян.

Модифицираният Mercedes беше конфискуван по време на мащабна операция на полицията срещу незаконните тунинг и уличните състезания, организирана в регионите Темпелхоф-Шьонеберг и Стеглиц-Целендорф.

Още  новини от света на автомобилите четете на AutoMedia

Коментари

Петър ( преди 2 години )
Тия статии поне редактор да ги минава, пълно е с грешки
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Новини Варна