IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Свят
11:15 | 28 декември 2021
Обновен: 13:10 | 17 април 2024

Бил Гейтс крои план: Ковидът да е последната пандемия. Как ще го стори?

Според милиардера правителствата трябва да "регулират" онлайн платформите

По материала работи: Слав Велев
Бил Гейтс крои план: Ковидът да е последната пандемия. Как ще го стори?

След смразяващата прогноза, че навлизаме в най-лошата част от пандемията, милиардерът Бил Гейтс обяви, че с края на COVID-19 очаква вълнуващи пробиви в иновациите и в борбата с ХИВ и алцхаймер. Според него животът ни става все по-зависим от цифровите технологии, отбелязва американското издание The Federal. „В работата си винаги съм бил воден от една проста идея: светът може да стане по-добър“, пише Гейтс.

Според него грандиозен провал като сегашната пандемията прави хората песимисти по отношение на бъдещия напредък. "Но пак аз съм оптимист, когато става дума за способността ни да изградим свят, в който всеки ще има шанса да живее здравословен и продуктивен живот,” твърди филантропът. Според него най-голямата новина е, че хората вече са убедени, че спирането на пандемията е важно.

„В момента пиша книга, която ще излезе по някое време през следващата година - в нея предлагам плана, с който COVID-19 може да е последната пандемия,“ пише Гейтс, цитиран от изданието. Милиардерът споделя и оптимизма си по отношение на иновациите. „Очаквам много напредък, тъй като научноизследователската и развойна дейност, която беше възпрепятствана от пандемията, набира скорост“, казва той, добавяйки, че е особено развълнуван от islatravir - нов медикамент за профилактика на ХИВ, който в момента е в клинични изпитания.

Заедно с това той очаква прогрес и в диагностиката на Алцхаймер. След което Гейтс навлиза в любимата си тема за климата и връзката му с пандемиите. Тезата му е, че за да могат институциите да се справят с предотвратяването на пандемии и изменението на климата, хората трябва да спрат да отхвърлят техните насоки по принцип. „Има много причини за това нарастващо разделение, включително 24-часов цикъл на новини, политическия климат, възхода на социалните мрежи - казва Гейтс. - В бъдеще може да се наложи правителствата да регулират онлайн платформите, за да овладеят това.

Коментари

Новини Варна