IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Свят
13:15 | 21 януари 2022
Обновен: 06:01 | 29 март 2024

Алчни таксиджии: Дръпнаха от картата на американка $10 000 за едва 1,7 км

Жената прекарала само 11 минути в колата, но и това на помага да си върне парите

По материала работи: Слав Велев
Алчни таксиджии: Дръпнаха от картата на американка $10 000 за едва 1,7 км

Алчни таксиметраджии има навсякъде – американка плати 10 000 долара за 1,7 км. Таксито е неразделна част от живота в големите градове. За съжаление, сред шофьорите се срещат откровени мошеници, които не се колебаят да измамят своите клиенти, пише AutoMedia.

Такъв е случаят от Сан Франциско, където Маргарет Бекер и нейния съпруг Крис Шлезингър, който отиват на ресторант и взимат такси. Пътуването на разстояние от 1,7 км продължава 11 минути, като сметката е 7,90 долара. Жената добавя бакшиш от 25% и плаща 9,87 долара с кредитната си карта на Bank of America през терминал на PayPal.

Шофьорът обещава да й изпрати разписка по имейла, но това така и не става. От банката обаче уведомяват Бекер, че нейното пътуване е струвало 1000 пъти повече – 9875 долара. Умишлено или не, шофьорът вместо запетая въвежда 0 накрая. А от банката отказват да приемат протеста на Маргарет, тъй като тя сама е предоставила карта си за плащане.

Интересното е, че таксито не е на Uber или на Lyft, а на една от най-уважаваните компании в САЩ – Yellow Cab. Проверката установява, че шофьорът разполага с разписка, но подписът на нея не съвпада с този на Бекер. От компанията откриват запис от пътуването в своята система, от който става дума, че пътуването наистина струва 7,90 долара, а жената е прекарала само 11 минути в колата, но и това не помага.

Банката отказва да признае грешката, а жената няма избор, тъй като, ако не покрие сумата, може да се стигне дори до съд. В крайна сметка тя получава помощ от главния изпълнителен директор на Yellow Cab – Крис Суейс, който лично се обръща към банката, за да поиска възстановяване на сумата. А жената е убедена, че ако не е раздуха проблема в медиите, едва ли историята е щяла да завърши щастливо.

Още любопитни новини от света на автомобилите четете на AutoMedia

 

Коментари

Новини Варна