IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
09:15 | 19 февруари 2022
Обновен: 21:56 | 26 април 2024

9 българи са в неизвестност на пламналия ферибот

Паника на кораба не е имало, разказа наш шофьор

По материала работи: Ставри Таргов
9 българи са в неизвестност на пламналия ферибот

Взех спасителен пояс, завързах го и започнах да се спускам, но въжето се заплете. Сетих се, че имам нож и го скъсах. Паднах във водата и след това ме спасиха”, разказа един от българските шофьори

Продължава спасителната операция. Общо 11 души липсват, като се предполага, че 9 са българи. Поддържаме контакт с фирмата собственик на плавателния съд. От там съобщиха, че спасените ще бъдат извозени. Това заяви пред Нова тв Радостин Вакин, консулът ни в Солун.

Продължава издирването на изчезналите от запалилия се ферибот край остров Корфу. В петък вечерта е имало ново възпламеняване на борда на плавателния съд.

„Не можах да се кача на палубата при другите. Останах изолиран на третия етаж. Единственият вариант беше да скоча във водата. Взех един спасителен пояс, завързах го и започнах да се спускам. В един момент въжето се заплете и увиснах.

В това време дойде спасителната лодка. Сетих се, че имам нож и скъсах въжето. Паднах във водата и след това ме спасиха”, разказа един от българските шофьори на кораба.

„Паника на кораба не е имало. Персоналът беше добре организиран. Благодарение на тях се справихме и оцеляхме”, сподели друг шофьор.

Коментари

Новини Варна