IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Свят
16:00 | 26 февруари 2022
Обновен: 03:12 | 17 април 2024

Песков: Киев отказа да преговаря, продължаваме настъплението

Нови руски подкрепления са влезли в Украйна

По материала работи: Слав Велев
Песков: Киев отказа да преговаря, продължаваме настъплението

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков

Киев е отказал да преговаря за прекратяване на руската военна операция. Това съобщи пред журналисти прессекретарят на държавния глава на Русия Дмитрий Песков. Той обяви, че поради това днес нови руски подкрепления са влезли в Украйна.

„Вчера следобед, във връзка с очакваните преговори с украинското ръководство, върховният главнокомандващ и президент на Русия разпоредиха спиране на настъплението на основните сили на руските войски“, каза говорителят на Кремъл, предаде "Труд".

Той обясни, че тъй като "всъщност украинската страна отказа да преговаря, днес следобед основните руски сили възобновиха настъплението си в съответствие с плана на операцията".

Песков уточни, че по време на спирането на настъплението на основните сили на редица места са продължили бойните действия. „Имаше сблъсъци с мобилни групи от националисти и бандеровци, които използваха леки автомобили и камиони, с монтирани ударни оръжия – на принципа на „джихад мобили“, само че там те вече се наричат ​​„бандер мобайли“, каза той.

Коментари

Новини Варна