IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
12:45 | 25 февруари 2022
Обновен: 04:21 | 25 април 2024

Петков потресен след разговор със Зеленски от бункер

"Не знам дали ще ви видя отново, защото съм на листа", били последните думи на украинския президент

По материала работи: Слав Велев
Петков потресен след разговор със Зеленски от бункер

Снимка: Bloomberg.com

Премиерът Кирил Петков е останал потресен след разговора си със Зеленски от бункер. "Гледах в очите човек, който може да не е жив до 48 ч.", заяви българският министър-председател.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски се е включил онлайн в специалното заседание на Европейския съвет, посветено на военната агресия на Русия в Украйна.

"Беше емоционален разговор. Зеленски беше в бункер и завърши с думите: "Не знам дали ще ви видя отново, защото съм на листа". Стряскащо е, настръхваш, когато видиш, че този човек, който моли за помощ и подкрепа, може би до 48 часа няма да е жив. Едно е да виждаме жертвите по телевизията като статистика, друго е да видиш човек в очите, който не знае дали ще оцелее", сподели премиерът Кирил Петков емоциите си от включването на украинския президент, предаде Bulgaria ON AIR.

И беше категоричен, че отговорът към Путин ще бъде в един глас.

"Всяко действие има цена. Европа ще бъде заедно. Ще работим така, че да не може да избира една страна срещу друга. Всички заедно ще работим срещу хибридните атаки на Русия. Очаквайте всякакви атаки... Няма да има конфликт НАТО - Русия", уточни министър-председателят.

Коментари

анонимен ( преди 2 години )
Петков да не се прави на много съпричастен, а да кротува мирен, че да не ни подпукат и нас. Потресен бил.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна