IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
10:45 | 25 март 2022
Обновен: 12:46 | 28 март 2024

Колите втора ръка вече са кът, цените - космически! Топ 10 на купуваните

В кризата се набляга на малки модели, както и на електромобили

По материала работи: Слав Велев
Колите втора ръка вече са кът, цените - космически! Топ 10 на купуваните

С толкова много фактори, които влияят негативно върху производството на нови автомобили в световен мащаб, не е изненада, че цените на употребяваните автомобили продължават да се повишават. "Брекзит", коронавирусът, недостигът на чипове и войната в Украйна доведоха до прекъсвания на веригата за доставки и това доведе до лавинообразен ефект на пазара. Чисто нова кола вече струва повече от преди и трябва се да чакате по-дълго, за нейната доставка, пише AutoMedia.

Последните цифри от пазара в САЩ са от февруари, като определено са стряскащи, съобщава iSeeCars, чието проучване е на базата на 1,8 млн продажби на употребявани коли. Цените им са се повишили с 35% в сравнение с февруари 2021 г., което е малко по-ниско от увеличението за януари (36,9%).

Прави впечатление, че заради скока на цените на горивата поскъпват най-вече масовите, малки и сравнително достъпни автомобили, плюс ефективните електрифицирани машини - електромобили и хибриди.

1. Hyundai Sonata Hybrid

Цена - 24 913 долара

Увеличение спрямо 2021 г. - 9457 долара

Ръст за 1 година - 61,2%

Топ 10 на моделите с най-голям скок на цените вижте ТУК

Коментари

ДОЛНА ЛЪЖА ( преди 2 години )
rate down comment 1 rate up comment 3
Новини Варна