IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Свят
12:45 | 26 март 2022
Обновен: 10:59 | 25 април 2024

Украйна прати Шойгу в болница, Русия го показа на среща с ръководството на МФ (ВИДЕО)

Министърът на отбраната диша тежко докато говори

По материала работи: Слав Велев
Украйна прати Шойгу в болница, Русия го показа на среща с ръководството на МФ (ВИДЕО)

Съветникът на министъра на вътрешните работи на Украйна Антон Герашченко твърди, че руският министър на отбраната на Русия Сергей Шойгу е получил сърдечен удар. Той не беше виждан публично от 11 до 24 март, когато се появи за кратко във видеоклип, пуснат от Путин.

"Инфарктът на Шойгу е станал след тежкото обвинение от страна на Путин за пълния провал на инвазията в Украйна", написа Геращенко във Facebook. Според него в момента Шойгу се възстановява в болница.

До момента руските власти не са съобщавали за здравословни проблеми на Шойгу, подчертават ВВС и БГНЕС.

По-късно в събота от военното ведомство на Русия обаче съобщиха, че руският министър на отбраната Сергей Шойгу е провел среща с ръководството на Министерството на финансите за изпълнението на държавните поръчки за отбраната. На нея той е отбелязал, че заради военните действия в Украйна е необходимо тази година да се запази темпът на доставки на обещаващи оръжия.

По думите му бюджетното финансиране тази година надхвърли предходната с 15%, въпреки антируските санкции. Както отбеляза Шойгу нивото на сключване на държавни договори е 85%, а през април тази работа ще бъде напълно завършена. По думите му приоритетите са високоточното далекобойно въоръжение, авиационна техника, както и поддържане на бойната готовност на стратегическите ядрени сили.

Коментари

Новини Варна