IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Свят
15:00 | 19 април 2022
Обновен: 13:29 | 29 април 2024

Русия: Готвят масов разстрел на цивилни в Одеса, ще обвинят Москва

Публикуваха предупреждение към страните от "цивилизования Запад" начело със САЩ

По материала работи: Слав Велев
Русия: Готвят масов разстрел на цивилни в Одеса, ще обвинят Москва

Снимка: Фейсбук/Посольство России в Болгарии

Посолството на Русия у нас разпространи извънредно изявление на Междуведомствения координационен щаб на Руската Федерация за хуманитарно реагиране в Украйна. В него се твърди, че има данни за готвена провокация от страна на Украйна.

"В близко време се планира едно от подразделенията на Службата за сигурност на Украйна да се преоблече в униформи на руските военни и да се извърши демонстративен разстрел на мирни жители. Снимки и видео от тази акция с уж "безчинствата на руснаците" за незабавно цинично разпространяване на фейкове ще бъдат публикувани от украински и западни информационни агенции", пише в съобщението.

Данните били, че Украйна "се готви  да обвини руските военни в т.н. военни престъпления с масово унищожаване на мирни жители в Одеска област"

"Целта ни е предварително да предупредим страните от "цивилизования Запад" начело със САЩ за това, че Руската Федерация има оперативни доказателства за подготвящите се поредни ужасни престъпления на киевския режим", завършва текстът, цитиран от руското посолство у нас.

Коментари

Новини Варна