IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Свят
17:00 | 25 април 2022
Обновен: 11:38 | 3 май 2024

Русия удари 5 жп гари в Украйна

Руши жп инфраструктурата

По материала работи: Ставри Таргов
Русия удари 5 жп гари в Украйна

Снимка bTV

Пет жп гари в Централна и Западна Украйна са били поразени тази сутрин, съобщават се за удари по жп инфраструктура в Лвовска област, както и в Житомир.

Трябва да отбележим, че това е маршрутът, по който трябва да премине и българския премиер и делегацията на България, за която знаем, че ще пътува от Полша към Киев, съобщава bTV.

Без да се знае точният маршрут, трябва да кажем, че Лвов се намира близо до полската граница, а Житомир се намира на пътя между полската граница и украинската столица.

Няма информация какъв конкретно е маршрутът на българския министър-председател.

От съображения за сигурност от Вашингтон потвърдиха за визитата в Киев едва след нейния край. Държавният секретар и секретарят по отбраната са най-високопоставените американски представители, пристигнали в Украйна от началото на войната. Очаквано те обявиха новия пакет военна помощ на стойност 700 милиона долара.

Украинските власти съобщават за нови жертви на ракетни атаки в Харков и в Донецк. Както и за възобновен обстрел срещу металургичния комбинат "Азовстал" в Мариупол. Пред Би Би Си избягали от пристанищния град разказват, че са били държани от руските сили в центрове, наподобяващи концентрационни лагери.

Коментари

И какво от това ( преди 2 години )
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна