IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Свят
15:15 | 26 април 2022
Обновен: 21:15 | 4 май 2024

Австралия се готви за война! Kакво се случва на континента?

Няма да се поколебая да задържа Китай далеч от Соломоновите острови, заяви министърът на отбраната Питър Дътън

По материала работи: Слав Велев
Австралия се готви за война! Kакво се случва на континента?

И Австралия трябва да се готви за война. Това заяви австралийският министър на отбраната Питър Дътън. Той подкрепи премиера Скот Морисън, който вече предупреди за нова „дъга на автокрация”, простираща се от Пекин до Москва.

Морисън каза, че няма да се поколебае, за да държи Китай далеч от бреговете на Австралия на фона на спорен пакт за сигурност между Пекин и Соломоновите острови.

Канбера призова премиера на Соломоновите острови Манасе Согаваре да не подписва. Документът предизвика опасения в Австралия и Нова Зеландия относно влиянието на Китай в Тихия океан, пише БГНЕС. „Трябва да сме реалисти, че хора като Хитлер и подобните му не са просто плод на въображението ни и не са само исторически личности. В момента в лицето на президента на Русия Владимир Путин виждаме човек, който е готов да убива жени и деца. Това се случва през 2022 г.”, заяви Дътън.

Той предупреди, че Китай „води целенасочен курс” и единственият начин да „запазим мира” е да се „готвим за война и да бъдем силен противник”.

Коментари

Новини Варна