IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Свят
13:30 | 22 април 2022
Обновен: 02:00 | 28 март 2024

Генерал-майор Минекаев: Във война сме с целия свят

Руската армия възнамерява да установи пълен контрол над Южна Украйна

По материала работи: Слав Велев
Генерал-майор Минекаев: Във война сме с целия свят

Генерал-майор Рустам Минекаев, заместник-командир на войските на Централния военен окръг (ЦВО)/Снимка: redstar.ru

Руската армия възнамерява да установи пълен контрол над Донбас по време на втория етап на нахлуването в Украйна. Генерал-майор Рустам Минекаев, заместник-командир на войските на Централния военен окръг (ЦВО), заяви това на годишната среща на Съюза на отбранителната промишленост на Свердловска област.

"От началото на втората фаза, която започна буквално преди два дни, една от задачите на руската армия е да установи пълен контрол над Донбас и Южна Украйна", каза той.

Контролът на руските въоръжени сили над Донбас ще създаде сухопътен коридор към Крим, подчерта Минекаев.

"Това ще позволи да се прокара сухопътен коридор към Крим, както и да се въздейства на жизненоважни обекти на украинските военни сили, черноморските пристанища, през които се осъществяват доставки на селскостопански и металургични продукти за други страни", заяви заместник-командирът .

"Контролът над южната част на Украйна е още един изход към Приднестровието, където има доказателства за потискане на рускоезичното население. Очевидно е, че сега сме във война с целия свят, както беше по време на Великата отечествена война, когато цяла Европа, целият свят беше срещу нас. И сега е същото - те никога не са харесвали Русия", допълни той.

Минекаев подчерта, че техническото превъзходство на руската армия над украинските въоръжени сили на сушата, в морето и във въздушното пространство е очевидно, предаде БГНЕС.

"Руските въоръжени сили нямат жертви при нанасянето на удари. Това подкопава бойния дух на украинските въоръжени сили повече от всичко друго", каза той.

Коментари

Новини Варна