IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
12:15 | 22 април 2022
Обновен: 05:04 | 25 април 2024

Слави категоричен: Трябва да дадем оръжие на Украйна!

Някак си от само себе си отново настана време разделно, заяви лидерът на ИТН

По материала работи: Слав Велев
Слави категоричен: Трябва да дадем оръжие на Украйна!

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов се обяви категорично за предоставянето на военна помощ на Украйна. 

"Аз моята позиция съм я изразил буквално няколко часа след нападението над Украйна. Ще я повторя пак.  Украйна е самостоятелна суверенна държава, нападната в разрез с всякакви международни договори и разпоредби от своята съседна държава Русия и в момента на територията на Украйна напълно несправедливо и неморално се води война, в която загиват хора. И това е жестоко, абсурдно и напълно безсмислено", написа Трифонов в профила си във Facebook.

И беше категоричен, че е време за действия и ясни решения. Коментира червената линия, за която премиерът Кирил Петков поясни по-рано днес.

"Ако има червена линия, аз съм от страната на тези, които смятат, че Украйна трябва да бъде подпомогната по всякакъв начин – включително с оръжие. Да им даваме в момента само бронежилетки е абсолютно измъкване и всъщност не заемане на никаква позиция.

А нали е време разделно – всеки трябва да си заеме позицията и да има силата да носи отговорност за действията си. Това важи най-вече за депутатите в българския парламент, депутатите от всички парламентарни групи, включително от групата на "Има такъв народ". Решавайте", призова Слави Трифонов.

Коментари

Новини Варна