IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
11:15 | 5 май 2022
Обновен: 10:13 | 27 април 2024

Криптиран канал... кой иска да предаде Путин на ЦРУ? Да им пише

Американските служби всячески се опитват да свалят от власт президента на Русия

По материала работи: Слав Велев
Криптиран канал... кой иска да предаде Путин на ЦРУ? Да им пише

ЦРУ е публикувало инструкции на руски как руснаците могат тайно да предоставят информация чрез криптиран канал към уебсайта на агенцията, съобщава Washington Post, позовавайки се на официални лица. Надеждата е да се привлече разузнавателна информация и потенциално да се получи повече достъп до официални руски тайни от недоволни хора, които се опитват да се свържат с ЦРУ от началото на войната, предава РИА Новости, цитирана от "Труд".

Американският вестникът пише, че разузнавателното управление разпространява в социалните мрежи подробни инструкции как да се гарантира сигурността на предаването на данни. По-специално се препоръчва това да се прави не от домашен или офис компютър, да се използва интернет браузърът Tor, който позволява анонимен достъп до мрежата, както и VPN.

Изданието цитира сътрудник на американското разузнаване, който казва: „Искахме да осигурим сигурен начин за комуникация на руснаците, които се опитват да се свържат с ЦРУ.“

В същото време информаторите трябва да посочат пълното си име, държавата, от която пишат, официалната си позиция, както и да изяснят „какъв достъп имат до информация, представляваща интерес“ за американското разузнаване. Според бивши служители на разузнаването цялата тази информация след това внимателно се проучва и проверява, съобщава вестникът.

С този нов подход ЦРУ се надява да „включи разузнавачи“, както и да получи по-голям достъп до официална класифицирана информация от Русия, заключава изданието.

Коментари

БЪЛГАРКА ( преди 1 година )
ХА ХА ХА, ДО КЪДЕ СА СТИГНАЛИ КРАВАРИТЕ В СТРАХА СИ ОТ РУСИЯ И ПУТИН !!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна