IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Свят
16:00 | 8 май 2022
Обновен: 22:55 | 27 март 2024

Путин: Общият ни дълг е да не допуснем възраждане на нацизма

Президентът на Русия изпрати поздравителни послания на избрани лидери, сред тях е и Зеленски

По материала работи: Слав Велев
Путин: Общият ни дълг е да не допуснем възраждане на нацизма

Снимка: Фейсбук/Посольство России в Болгарии

По случай 77-та годишнита на Победата във Великата Отечествена война Президентът на Русия Владимир Путин изпрати поздравителни послания на лидерите и гражданите на Азербайджан, Армения, Беларус, Казахстан, Киргизия, Молдавия, Таджикистан, Туркменистан, Узбекистан, Абхазия, Южна Осетия, Донецката Народна Република, Луганската Народна Република, както и на народите на Грузия и Украйна.

️В поздравленията Президентът на Русия специално отбележи, че на този ден ние отдаваме почит и признателност на воини и труженици на тила, които са победили нацизма за сметка на неизброими жертви и лишения.

Днес общият ни дълг е да не допуснем възраждане на нацизма, донесъл толкова много страдания на хората от различни страни. Трябва да запазваме и да предаваме на потомците истината за събитията на военните години, общите духовни цености и традиции на братското приятелство“, - пише в посланията. Владимир Путин пожела на нови поколения да бъдат достойни на паметта на своите бащи и дядовци.

В поздравителните телеграми до главите на Донецката и Луганската Народни Републики руският лидер отбележи, че днес нашите военни, както и предците им, рамо до рамо се сражават за освобождението на родната земя от нацистката мръсотия, като изрази увереността, че, както и през 1945 г., победата ще бъде наша.

Освен това, в посланието до ветераните на Великата Отечествена война и гражданите на Украйна, Президентът на Русия подчерта недопустимостта на реванша на идейните наследници на тези, които са победени във Великата Отечествена война.

Обръщайки се към лидерите и граждани на чужди държави, Владимир Путин предава благодарност на ветераните на фронта и тила и им желае добро здраве, благополучие и дълголетие.

Коментари

Новини Варна