IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
09:15 | 3 юни 2022
Обновен: 09:43 | 25 април 2024

Арестуваха сериен убиец на жени, намирал жертви във Фейсбук

Разследват поне 7 случаи, в които може да е замесен

По материала работи: Слав Велев
Арестуваха сериен убиец на жени, намирал жертви във Фейсбук

Властите в Мексико съобщиха, че е задържан предполагаем сериен убиец, обвинен, че е примамвал млади жени с фалшиви предложения за работа, публикувани във Facebook, предаде "Асошиейтед прес".

Властите разполагат с кадри от камери за наблюдение от два щата, които показват как мъжът се среща с жертвите на обществено място и в единия от случаите откарва жертвата от мястото с мотопед.

Заподозреният е сериен убиец на жени и има поне 7 случая на убийства на жени, в които този човек може да е замесен, каза помощник-секретарят по обществената сигурност Рикардо Мехиа.

Най-скорошният случай е убийството на 31-годишна жена в щата Веракрус, след като миналия месец тя отишла на интервю за работа. През април същият заподозрян е убил 22-годишна студентка, която търсела работа. Местни активисти алармираха, че студентката е била привлечена да отиде на среща със заподозрения в кафене в края на март чрез обява във Facebook за работа.

След това мъжът отвел момичето в бръснарница, където очевидно е извършено убийството ѝ. Три дни по-късно, според прокуратурата, е било открито тялото ѝ, съобщи БТА. Жертвата е била бита, изнасилена и удушена.

Мъжът е имал множество фалшиви имена и през 2012 г. е бил издирван по обвинения в изнасилване. Той е арестуван със своя спътница в северния щат Керетаро. Има вероятност да е замесен и в случаи в щатите Керетаро и Пуебла. 

Вчера властите съобщиха, че са спасили две момичета – на 13 и 14 години, които били подмамени извън домовете си с предложения за работа в западния щат Халиско. Те са били открити с предполагаемия похитител на автогара в столицата Мексико.

Коментари

Новини Варна