IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Свят
15:45 | 7 юни 2022
Обновен: 08:23 | 14 май 2024

ЕС въвежда универсално зарядно

То ще бъде за зареждане на смартфони, таблети и цифрови фотоапарати

По материала работи: Слав Велев
ЕС въвежда универсално зарядно

Представители на 27-те страни членки на ЕС и евродепутатите се споразумяха за универсално зарядно за смартфони, таблети, конзоли и цифрови фотоапарати. То ще бъде въведено до есента на 2024 г. На следващ етап такова зарядно ще бъде въведено и за лаптопите. Това съобщи Европейският парламент, цитиран от Франс прес.

Този регламент, който ще наложи единен USB порт за всички електронни апарати с малък и среден размер, цели да ограничи вредните за околната среда отпадъци и да защити правата на потребителите, принудени да трупат несъвместими за различните им устройства зарядни, уточнява БТА.

Американският гигант Apple, който защитава технологията си за зареждане Lightening, се противопоставя яростно на подобни инициативи.

 

Коментари

Дикова ( преди 1 година )
ЕС ни спря,газта,нефтените продукти, руските телевизии,наложи ваксините,ще ни кара да си купим техните универсални зарядни,иска да се откажем от културата си,да се въоръжаваме,да приемем,че българите са македонци в СМ,да се откажем от историята си,иначе ще ли да не дават евро/макар,че всичките евро средства отиват в джобовете на нашите управляващи.Е ,с какво още може да ни уплаши ЕС.Българи ,ние сме по тези земи,преди всички останали и сме дошли тук с писменост,с можене да строим стабилни къщи
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Новини Варна