IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Свят
16:15 | 8 юни 2022
Обновен: 08:39 | 17 април 2024

Най-щастливият ден? Порой отнесе сватба, гостите – връз масите от ужас!

Проливният дъжд продължил около 2 часа

По материала работи: Слав Велев
Най-щастливият ден? Порой отнесе сватба, гостите – връз масите от ужас!

Снимкa "Марица"

Най-щастливия ден на булката и младоженеца, които се омъжиха през уикенда в турския град Бърдур, се превърна в кошмар.  Салонът и градината, където се провеждаше сватбеното им тържество, за минути бяха отнесени от придошлата вода, пише "Марица". 

След проливния дъжд в града, който започна около 19.00 часа в събота и продължи около 2 часа, някои улици и пътища в района бяха наводнени и отнесени от мощната струя.

В крайпътния мотел, където е била сватбата, внезапно придошлата вълна предизвика сериозно наводнение и паника сред гостите. Суматохата е запечатана от видео клипове, направени с мобилните телефони на някои от гостите.

В градината и салона, където се провеждаше сватбеното тържество, водата повлече столове, маси и украсата. Гостите успяха да се спасят, като се качиха по масите с децата си. Длъжностни лица се опитаха да източат водата от сградата, като счупиха врати и прозорци.

Собственикът на мотела Анъл Шахин сподели, че са направили всичко възможно по време на потопа, за да спасят гостите и са отменили сватбената организация.

В града се изсипаха 25 литра на квадратен метър.

Лежащо болната Везиле Догташ (55), която е и трудно подвижна, загуби живота си, а майка ѝ Фатма Догташ (74) била ранена, след като потопът съборил къщата в която се намирали двете жени. Фатма е откарана в болница за лечение. 

Близо 35 къщи бяха повредени от придошлата вода и наводненията в района поради валежите.

В ход е е установяване на щетите по пътищата, бизнесите и жилищните сгради след приливната вълна. Няма данни за други пострадали и ранени.

Достъпът по главния път към окръжния град Бурдур е бил затворен, поради свлачище предизвикано от придошлите води от планината в следствие на валежите. 

От пороя в района 17 къщи и 15 хамбара са били наводнени, а 50 малки говеда са се удавили. Оценките за щетите след едночасовия проливен дъжд са започнали веднага, обяви заместник-придседателят на управляващата партия ПСР Бурдур Йозчелик.

Той допълни, че всякакъв вид помощ ще бъде предоставена на нашите граждани, които са били наранени или засегнати от бедствието.

Коментари

Новини Варна