IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
14:00 | 22 юни 2022
Обновен: 08:33 | 23 април 2024

Лошият късмет: Крадец в пламъци при източване на бензин ВИДЕО

Тръгнал да пробива резервоара и се получила искра

По материала работи: Ставри Таргов
Лошият късмет: Крадец в пламъци при източване на бензин ВИДЕО

Цените на горивата продължават да се покачват и това увеличава броя на кражбите на гориво. Една от тях обаче едва не завърши с трагедия, след като при опит да източи бензин от камион крадецът се запали, съобщава телевизионният канал KSL.

Инцидентът е заснет от охранителни камери на компанията Summit Fire and Protection в Солт Лейк Сити (Юта), където мъж се опитва да източи резервоара на паркиран камион. За негов лош късмет превозното средство е обрано по-рано през деня и бензин почти няма. Крадецът обаче прави нещо наистина глупаво – решава да пробие резервоара, за да може да напълни тубата си.

Ясно е, че опитът за пробиване на метал с удар може да доведе до искра и точно това се случва. А това е доста опасно, когато човек лежи под резервоара и горивото се изсипва върху него, както става в случая. От видеото се вижда, как дрехите на крадеца пламват, а той се търкаля по паркинга в опит да загаси пламъците.

Престъпникът има и съучастник в паркирания пикап, който обаче не прави нищо, за да помогне. Ясно е, че двамата нарушават закона и той изпълнява своята роля, като следи за полицаи и е готов да избяга веднага, щом се наложи.

Мениджърът на този клон на компанията Травис Милс разкрива, че същият камион е бил атакуван от крадци по-рано същия ден, като те са отрязали катализатора и са източили бензина.

След случая Summit Fire and Protection са поставили охранителна система за 30 000 долара, но камионът ще бъде доста време извън строя, тъй като не е ясно кога ще бъдат доставени резерви части, пише automedia.investor.bg.

Коментари

Новини Варна