IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
15:00 | 24 юни 2022
Обновен: 14:30 | 25 април 2024

На плаж с памперс! Морето не е за облекчаване през бански – €750 глоба!

Всеки, който се разхожда по бански извън плажните зони може да бъде санкциониран

По материала работи: Слав Велев
На плаж с памперс! Морето не е за облекчаване през бански – €750 глоба!

Снимка: iStock

Солидна глоба грози посетителите на една от най-популярните плажни дестинации в света, ако бъдат хванати да се облекчават в морето.

Местната власт в испанската провинция Галисия обяви, че всеки, който е заловен да върши това, ще бъде глобен със 750 евро. От там обявиха уринирането на публично място за „дребно нарушение“ и „нарушаване на нормите за хигиена и санитарна безопасност“, съобщава „Дейли Мейл“, предаде "Телеграф".

Местната управа ще инсталира обществени тоалетни на плажовете по време на силния туристически сезон. Те ще бъдат на разположение на всички плажуващи, които имат нужда от тях. Посетителите, които искат да се застраховат от евентуална беля, заради опашки пред кенефа, пък ще трябва да заменят банския с памперс.

Местните власти обаче, смятат да отидат и по-нататък и да не се ограничат само с глоби. Това лято Испания наложи нови строги правила за туристите. По силата им всеки, който се разхожда по бански извън плажните зони могат да бъдат санкционирани. Глоби ще има и за изхвърляне на боклук на плажа, а също така е забранено паленето на барбекю на плажа и къпането в морето със сапун.

Мярката, която със сигурност ще шокира много български туристи, е глобата за всички плажуващи, които се опитват да си запазят място на плажа с кърпа. Тя влиза в сила на 18 юли.

Коментари

Новини Варна