IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Свят
15:30 | 17 юли 2022
Обновен: 00:33 | 24 април 2024

Разбилият се самолет превозвал боеприпаси от Сърбия за Бангладеш (ВИДЕО)

Няма оцелели при катастрофа с украинския Ан-12

По материала работи: Слав Велев
Разбилият се самолет превозвал боеприпаси от Сърбия за Бангладеш (ВИДЕО)

Кадър: БНТ

Самолетът, който се разби снощи край Кавала, е превозвал 11,5 тона боеприпаси: мини за минохвъргачки и учебни мини, продукт на сръбската отбранителна индустрия. Боеприпасите е трябвало да бъдат доставени на крайния им купувач Бангладеш. Това заяви в Белград министърът на отбраната на Сърбия Небойша Стефанович.

Самолетът, който се разби снощи край Кавала, е собственост на фирмата "Меридиан Лтд.", стана ясно на пресконференцията.

Кореспондентът на БНТ в Гърция Ангел Тошев е на мястото, където се събират аварийните екипи. Вижте разказа му във ВИДЕОТО.

Няма оцелели при самолетната катастрофа с украински товарен самолет Ан-12 в Северна Гърция няма оцелели. Загинали са всичките осем членове на екипажа, потвърдиха от украинската авиокомпания "Меридиан карго" - собственик на машината.

На място е пристигнал украинският консул, за да се информира за гибелта на екипажа. Всички членове на екипажа са били украинци.

Въздухът около разбилия се самолет в Гърция е отровен - няколко пожарникари са в болница

Специален екип за ядрено-биологична защита пристигна на мястото на авиокатастрофата. До останките от машината има бяло вещество от неизвестен произход, което изследват специалистите. Районът е блокиран от полиция. По-рано стана ясно, че двама от пожарникарите, пристигнали първи на мястото на инцидента, вече имат дихателни проблеми и са откарани в болница.

Властите блокираха и не допускат никого да се приближи до останките на самолета. Всички, които работят в момента са облечени със специални екипи срещу радиация.

Междувременно министърът на отбраната на Сърбия Небойша Стефанович заяви, че самолетът, който е излетял от Ниш, е превозвал 11,5 тона продукция на сръбската отбранителна индустрия за Бангладеш, чието министерство на отбраната е купило тази продукция, съобщава Танюг.

На извънредна пресконференция Стефанович заяви, че самолетът е излетял в 20,40 часа от Ниш и е превозвал мини за минохвъргачки и учебни мини за крайния купувач Бангладеш. По думите на сръбския министър самолетът е имал предвидени технически кацания в Аман, Ахмад Абад (Индия) и Дака (Бангладеш) - като крайна дестинация.

Мястото на катастрофата се обследва с дрон.

Коментари

Новини Варна