IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
13:15 | 30 юли 2022
Обновен: 21:35 | 24 март 2024

Папата мисли за пенсия

Ще стане ли Франциск вторият глава на Римокатолическата църква, който се оттегля от поста поред?

По материала работи: Слав Велев
Папата мисли за пенсия

Папа Франциск по време на посещението си в Канада

Папа Франциск вече не може да поддържа наситения си график с международни пътувания и посещения в различни страни, и обмисля да се оттегли като ръководител на Римокатолическата църква. Това съобщи самият понтифик пред репортери в края на шестдневното си посещение в Канада.

„Не мисля, че мога да издържа на същото темпо, с което пътувах преди“, съобщи 85-годишният папа пред журналисти в папския самолет.
Понтификът, който страда от болки в коленете, бе видян многократно в инвалидна количка по време на посещението си в Канада.

„Мисля, че на моята възраст и с това коляно трябва да се щадя, за да мога да служа на Църквата. Или, като алтернатива, да помисля за възможността да се оттегля“, допълва Папата.

Ще стане ли Франциск вторият глава на Римокатолическата църква, който се оттегля от поста, след като това направи неговия предшественик папа Бенедикт на 28 февруари 2013 г. предстои да разберем.

Коментари

Новини Варна