IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Свят
13:15 | 2 август 2022
Обновен: 15:17 | 28 март 2024

Икономията – майка на мизерията! Финансисти: Пестете, затегнете коланите!

Времето на евтините пари под формата на кредити е на път да остане в историята

По материала работи: Слав Велев
Икономията – майка на мизерията! Финансисти: Пестете, затегнете коланите!

Времето на евтините пари под формата на кредити е на път да остане в историята. Засега у нас това още не се е усетило, но в края на тази година и през следващата се задава вдигането на лихви.

Ето защо идват времена, в които трябва са пести, и то май от всичко. От днес, та чак до началото на следващата пролет ЕК иска да потребяваме с 15% по-малко газ. Финансисти ни съветват да позатегнем коланите и да не харчим повече, отколкото изкарваме. Защото се задава ако не рецесия, то значително свиване на икономиката, придружено с високи цени.

Вероятно положително в тази ситуация е, че тя се случва след пандемията, която ни понаучи на спестовност. Макар че през това лято май всички харчат като луди. Но може би е за последно, защото зимата чука на вратата и тя няма да е лека. И перифразирайки един бивш премиер, може да се каже: За бога, братя, купувайте с мярка.

Коментари

Новини Варна