IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
15:45 | 3 август 2022
Обновен: 22:34 | 24 април 2024

Идеално кръгла, зловещо тъмна – дупка в Чили поглъща всичко ВИДЕО

Дупката е открита в минна зона близо до Тиера Амарила

По материала работи: Слав Велев
Идеално кръгла, зловещо тъмна – дупка в Чили поглъща всичко ВИДЕО

Дупката е открита в минна зона близо до Тиера Амарила, Чили. Снимка: Ройтерс

Чилийските власти разследват мистериозна дупка, появила се през уикенда в минна зона в северната част на страната, съобщи Би Би Си, предаде "24 часа".

Кадри от дрон показват огромна дупка в земята, експлоатирана от канадската компания "Лундин майнинг", която притежава и управлява мини за производство на неблагородни метали в Швеция, САЩ, Чили, Португалия и Бразилия.

"Това е най-голямата дупка, която сме виждали от години. Много сме притеснени, защото тя е активна и продължава да расте", заяви кметът на чилийската община Тиера Амарила, като заяви, че местните никога не са виждали нещо подобно. Властите забелязали огромната дупка в събота, на 30 юли. По първоначални данни те смятат, че е дълбока 200 метра.

Предстои да се извърши щателно изследване на обекта, за да се стигне до заключение, и хората в общината, а и властите, да бъдат спокойни относно естеството на дупката и темповете на нейното разширяване.

От "Лундин майнинг", която притежава въпросната територия, пояснили, че появата на това необичайно явление не е засегнала работници, нито членове на общността.

Чилийската национална служба по геология и минно дело Сернагеомин изпрати специализиран екип в района, който е на около 665 км северно от столицата Сантяго

 

Коментари

Новини Варна