IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 25°
Свят
15:20 | 5 август 2022
Обновен: 17:32 | 14 април 2024

Човешката глупост е непобедима. С цигарата на бензиностанцията ВИДЕО

Поредното доказателство идва от Русия

По материала работи: Слав Велев
Човешката глупост е непобедима. С цигарата на бензиностанцията ВИДЕО

Тютюнопушенето може да бъде вредно за вашето здраве по повече от един начин и този руснак го разбра буквално. Кадри от охранителна камера на бензиностанция в Челябинск показват как шофьорът на Renault Logan едва не изгоря заедно с колата си, след като запали цигара на възможно най-неподходящото място.

Мъжът спира до колонка на бензиностанцията и започва да зарежда. Секунди по-късно той решава да пренебрегне основно правило в живота и си запали цигара. Резултатът е напълно очакван – парите от бензина се възпламеняват, а огънят обхваща задната част на колата. Руснакът все пак реагира бързо и успява да премести автомобила на безопасно място, предаде AutoMedia.

Шофьорът дори се връща, за да помогне за потушаване на огъня, като използва пожарогасителя на бензиностанцията. Местните медии съобщават, че мъжът е получил някои наранявания на краката си и в момента е в болница, където ще се наложат няколко операции за присаждане на кожа.

Самото видеото е напомняне за това защо винаги е лоша идея да запалиш цигара на бензиностанция. За щастие, мъжът оцелява и ще разказва историята си, но последствията можеше да бъдат фатални – както за него, така и за служителите на бензиностанцията и за други шофьори, които в момента зареждат автомобилите си.

Точно това е и причината почти всички бензиностанции по света да имат табели „пушенето забранено“ – за да се избегне този вид безразсъдно поведение. Зареждането с гориво на бензинов или дизелов автомобил отнема 3-4 четири минути, така че следващата цигара със сигурност може да изчака, докато пушачът стигне до по-безопасна зона, където няма опасност от пожар.

Гледайте ВИДЕОТО ТУК

Коментари

Новини Варна