IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Свят
13:30 | 9 август 2022
Обновен: 02:33 | 26 март 2024

Четирима едва не се удавиха, след като Google Maps ги вкара в... реката

Вижте защо сляпото доверие в навигацията не е добра идея

По материала работи: Слав Велев
Четирима едва не се удавиха, след като Google Maps ги вкара в... реката

Сляпото доверие на софтуера за навигация в автомобила никога не е добра идея, тъй като тези приложения могат лесно да изпратят шофьора в средата на нищото заради малка грешка в алгоритъма за създаване на маршрут или картографските данни.

Някои шофьори обаче научават това по трудния начин, като точно такъв е случая с индиец, който едва не загуби както своя живот, така и на тримата си спътници. Те пътували между два града в щата Керала, като разчитали на Google Maps за намиране на най-добрия маршрут. В крайна сметка, докато следвали инструкциите на навигацията, автомобилът се озовал в местна ръка, пише AutoMedia.

Заради силното течения колата започнала бързо да потъва. За късмет на возещите се в нея, виковете им били чути от местни жители, които се притекли на помощ и ги измъкнали от автомобила с помощта на въжета. Един от пътниците в колата е тримесечно момиченце, което също се отървало невредимо.

Снимка, публикувана от местните медии, показва как колата потъва, като очевидци твърдят, че тя е била отнесена на около 300 метра от мястото, където е паднала в реката. Това е затруднило спасителната операция, която все пак е завършило успешно.

Според мнозина, именно Google Maps е виновен за случаи като този, но това не е точно така. Шофьорът отговаря за всичко, което се случва на пътя и затова никой не трябва да приема за даденост това, което навигационните приложения показват. И ако предложенията от системата маршрут не изглежда безопасен, по-добре не го следвате, особено когато преминавате през непознати места.

Oще любопитни новини от света на автомобилите ще намерите на AutoMedia

Коментари

Новини Варна