IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Свят
14:30 | 1 септември 2022
Обновен: 19:38 | 28 април 2024

Иновация, но не е малцинствена! Колело помъкна кола в Китай ВИДЕО

По пътищата на страната с най-голямо население подобни гледки не са чак такава рядкост

По материала работи: Слав Велев
Иновация, но не е малцинствена! Колело помъкна кола в Китай ВИДЕО

Какво ли не може да се види в страната на неограничените възможности, както би трябвало да наричаме отдавна Китай? За поредното изумително местно „изобретение“ научаваме от видео, разпространено в Youtube канала NowThisNews, пише AutoMedia.

Жител на Харбин впечатли съгражданите си, като управляваше през центъра велосипед с три колела, на който возеше… автомобил. Харбѝн е град в Североизточен Китай, център на провинция Хъйлундзян и е с население над 9,4 млн. души. И както навсякъде в страната, велосипедите са изключително популярни.

Превозваният автомобил е Suzuki Alto Lapin, дълъг е 3,4 м и тежи около 750 кг, което все пак си е много за велосипед. Но, както се вижда от клипа, поне в тези секунди китаецът няма никакви проблеми да се движи, а триколката, която е известна и като рикша, издържа товара. 

След като видеото станало публично се разбрало, че колата е неизправна и този човек просто я превозва, за да я предаде в пункт за събиране на метални отпадъци. Няма информация дали двигателят и скоростната кутия са били премахнати предварително, но и без тях не е било никак лесно на предприемчивия мъж. А и вероятно така си е спестил пари, като не е ползвал специализиран превоз.

Коментари

Новини Варна