IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
10:00 | 2 септември 2022
Обновен: 10:21 | 20 април 2024

Воден ад! Жертви при каскада на кола с BG номера, тъпкана с мигранти (ВИДЕО)

Поне 4 жертви при катастрофа на наше БМВ в Унгария

По материала работи: Слав Велев
Воден ад! Жертви при каскада на кола с BG номера, тъпкана с мигранти (ВИДЕО)

Най-малко четирима души загинаха при катастрофа на претъпкан с мигранти автомобил БМВ с българска регистрация в Унгария днес, предаде агенция 112 Имърджънси прес, предаде "Телеграф".

Тя цитира унгарската полиция, че злополуката е станала на няколко километра от границата с Австрия. Возилото паднало от мост в река Репче в малкия западен унгарски град Капувар. По информация на изданието в него са пътували шофьорът и 11 души. Никой от тях не е бил с колан. Трима мигранти и шофьорът загинали. Осем мигранти са ранени. Тези, които са били в багажника, са по-леко пострадали. Те са избягали, докато БМВ-то все още е било в реката. 

Засега причината за катастрофата не е изяснена. 

Унгарските власти не посочиха националността на шофьора и мигрантите. Местен сайт съобщи, че по-рано през деня в същия град е станала друга катастрофа с български автомобил "Ауди", който се е ударил в "Мазда". 

Най-новият помощник в света на всяка майкаOhnamama.bg

Унгария се намира на т. нар. балкански маршрут за транспортиране на мигранти от Турция през няколко държави в Югоизточна Европа до западната част на континента. Тежките катастрофи с автомобили, превозващи мигранти, са често явление, тъй като шофьорите са подложени на силен стрес и понякога са преследвани от полицията.

При днешната злополука обаче наблизо не е имало полицаи. Припомняме, че преди няколко дни български микробус с гурбетчии катастрофира в Унгария. Имаше и жертви. 

Коментари

Новини Варна