IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
16:00 | 1 септември 2022
Обновен: 02:50 | 28 март 2024

Спипаха украински бежанец с варненски бус, пълен с мигранти

Той обвинява руснак, който го наел за шофьор

По материала работи: Слав Велев
Спипаха украински бежанец с варненски бус, пълен с мигранти

Снимката е илюстративна

Украинският гражданин, който беше заловен да превозва мигранти в района на карловското село Кърнере, твърди, че не е знаел, превозваните от него хора да са мигранти, защото е бил нает на работа като шофьор.

Това обяви районният рокурор на Пловдив Чавдар Грошев. Той имал регистрация на временно пребиваващо лице у нас с местожителство град Варна.

Варненска е и регистрацията на буса, който беше спрян от патрулни полицаи в ранните закове на 30 август на Подбалканския път и в който били превозвани 9 сирийски граждани, в това число и едно дете.

Утре изтича 72-часовата мярка за задържане под стража на украинеца, но прокуратурата ще иска от съда той да остане за постоянно в ареста. По думите на прокурор Грошев изкушението човек да влезе в каналите за трафик на мигранти е голямо, защото сумите, които се заплащат са солидни.

"Търсил е работа по обява се е свързал с гражданин на Русия според него, който му е говорил на руски и който му е казал, че ще превозва граждани, т.е че е намерил работа като шофьор, това са неговите обяснения. Автомобилът е рент-а-кар, нает е под наем, с български номера, варненски. Лицето твърди, че е знаел, че превозва хора, но не е знае, че са бежанци. Разбира се, ние извършваме разследване, установяваме неговите контакти, най вече с Вайбър и Телеграм, т.е не по пряк телефон. Твърди, че не е взел пари, а е трябвало по-късно да му платят", каза прокурор Грошев.

Коментари

Новини Варна