IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Свят
15:30 | 9 септември 2022
Обновен: 10:45 | 25 април 2024

Полицейско преследване с 200 км/ч и... изкривени ламарини на Lamborghini

Шофьорът на суперколата и спътникът му оцеляха при тежката катастрофа

По материала работи: Слав Велев
Полицейско преследване с 200 км/ч и... изкривени ламарини на Lamborghini

При скорост от 210 км/ч обаче шофьорът на суперколата губи контрол върху управлението и се удря в други два автомобила

Преследване на нарушител в Ню Саут Уелс завърши с катастрофа, при която тежко пострада Lamborghini Huracan, чийто собственик отказал да спре за полицейска проверка, съобщава Carbuzz, предаде AutoMedia.

Според информация, шофьорът на суперкола е преминал край полицейски патрул със скорост 150 км/ч, като това е станало на участък от магистралата с ограничение на скорост от 70 км/ч. Служителите на реда са започнали преследване, при което водачът на италианския автомобил е развил над 210 км/ч.

Полицейският патрул се е движил с Chrysler 300, който няма никакви шансове срещу Lamborghini Huracan. При скорост от 210 км/ч обаче шофьорът на суперколата губи контрол върху управлението и се удря в други два автомобила. При катастрофата ламборгинито е получило сериозни щети по предната част на купето и колелото, както и по лявата врата.

Въздушните възглавници са се активирали, а водачът и неговият спътник са успели да избягат. Малко по-късно обаче собственикът на автомобила, който е бил зад волана, е задържан и откаран в болница със сериозни наранявания. Оказва се, че още преди годила той е останал без книжка именно заради превишаване на скоростта. На мъжа са повдигнати обвинение за опасно шофиране, превишение на скоростта, отказ да спре за полицейска проверка и съпротива при задържане.

Коментари

Новини Варна