IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Свят
09:20 | 12 септември 2022
Обновен: 15:57 | 14 април 2024

Раздвижване в Русия: Депутати се разбунтуваха срещу другаря Путин

Поискаха оставката му

По материала работи: Ставри Таргов
Раздвижване в Русия: Депутати се разбунтуваха срещу другаря Путин

Трима депутати от Ломоносовския район на Москва призоваха руския президент Владимир Путин да подаде оставка. "Моля да освободите заеманата от Вас длъжност, тъй като вашите възгледи, вашият модел на управление са безнадеждно остарели и възпрепятстват развитието на Русия с нейния човешки потенциал", се казва в обръщението. В момента в Русия се провеждат местни избори.

Депутатите отбелязват, че по времето на Путин е имало "добри реформи" в първия и "частично" във втория му мандат, но след това всичко се е объркало. "Не се случи удвояването на БВП, минималната заплата не достигна заявените показатели, от Русия масово бягат умните и работоспособните хора, няма и помен от обещаната стабилност", пишат още депутатите.

Според тях риториката, която използват Путин и неговите подчинени, е "пропита с нетърпимост и агресия" и "фактически хвърли страната в епоха на Студена война". "Отново започнаха да се страхуват от Русия и да я ненавиждат. Ние отново плашим света с ядрено оръжие", добавят те.

"Надяваме се нашият пример да даде сили и на други недоволни, да покаже, че в Русия има много несъгласни със сегашната политика хора. Косвеният ефект е не по-малко важен от очакването за ефективна оставка", обяснява пред "Новая газета. Европа" един от депутатите, подписали призива - Тимофей Николаев.

Ломоносовският район редовно гласува за опозицията. В момента той е представляван в московската Дума от депутата от "Яблоко" Владимир Рижков.
 
Това е вторият публичен бунт на депутати срещу Путин в рамките на няколко дни. На 9 септември петима депутите от Санкт Петербург поискаха от Думата да обвини Путин в държавна измяна заради войната в Украйна. След това те бяха привикани в полицията и им бяха съставени протоколи за "дискредитация" на руската армия, пише "Сега".

Коментари

Веска ( преди 1 година )
Е, пък българските дупетати от опозицията нито говорят срещу президента, нито са искали оставката му. Как пък в останалите държави всички депутати подкрепят президента, канцлера, министър-председателите си!!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна