IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
16:40 | 17 септември 2022
Обновен: 03:40 | 2 май 2024

Мъж опита да докосне ковчега на Елизабет II

Чарлз III посети хората, чакащи да се преклонят пред покойната кралица на Великобритания

По материала работи: Слав Велев
Мъж опита да докосне ковчега на Елизабет II

Кадър: Bulgaria ON AIR

Мъж бе арестуван, след като опитал да докосне ковчега с тленните останки на кралица Елизабет ІІ в Уестминстър.

Хиляди осъмнаха пред Уестминстърския дворец, за да се поклонят за последно пред най-дълго управлявалия британски монарх. Британските поданици вече чакат по 25 часа, за да могат да отдадат почитта си към кралица Елизабет, въпреки ниските температури на есенен Лондон.

"Тя винаги беше в живота ни още от малки деца. Ние просто почувствахме, че трябва да сме тук, за да видим и да преживеем случилото се. Признавам, че е малко изморително. Хубаво е да изразим уважението си и да кажем последно сбогом", споделиха чакащите.

Сред чакащите пред Уестминстърския дворец бе и английската футболна легенда Дейвид Бекъм. Той се реди над 12 часа на опашка, за да се поклони пред тленните останки кралица Елизабет II в Лондон.

"Аз съм голям късметлия, имах честта да се срещна с кралицата няколко пъти. Знаете, че винаги съм искал да представлявам моята страна, да бъда капитан на моята страна и всеки път, когато стояхме там, когато носехме онези фланелки с трите лъва, имах лентата си на ръката и пеехме - "Боже, пази нашата кралица". Това беше нещо, което означаваше толкова много за нас", каза Бекъм.

Опашката от хора, които искат да почетат паметта на кралицата, се извива от Уестминстър хол, където лежи тялото на покойния монарх и достига до южния бряг на река Темза. Според британските власти общо 750 хил. души - британци и туристи ще се поклонят на покойния монарх. Те призоваваха хората да не пътуват, за да се наредят на опашката и да проверят по-късно за актуализации относно времето за чакане.  

Вече започнаха репетициите преди погребението на монарха в понеделник, предаде Bulgaria ON AIR. Церемонията ще се състои Уестминстърското абатство в Лондон и ще бъде последвано от служба в Уиндзор и погребение до принц Филип.

Крал Чарлз III и принцът на Уелс посетиха изненадващо хората, насъбрали се хора на Албърт Ембанкмънт, близо до двореца Ламбет, които се редят на опашка от ранните часове на деня, за да се преклонят пред ковчега на Елизабет II.

Когато крал Чарлз III слезе от колата по Албърт Ембанкмънт, той веднага беше посрещнат с възгласи, съобщават от BBC.

Eдна двойка каза, че го е срещнала вчера в Уелс, докато друга сподели, че са били на опашка през цялата нощ, тъй като са пристигнали в 23:45 снощи.

"Надявам се, че не сте твърде премръзнали", каза кралят на една жена. След това за кратко монархът разговаря с друга жена, стискаща играчка мече Падингтън, която каза, че е дошла от Перу.

Принцът на Уелс също се появи изненадващо и прекара известно време в ръкуване с хора в тълпата - той отбеляза колко топли са били някои от тях.

Докато кралят си проправяше път по опашката, хората бяха последователно призовавани от охранител да оставят "телефоните си, да се ръкуват и да се насладят на момента".

Коментари

Новини Варна