IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
08:30 | 22 септември 2022
Обновен: 11:54 | 23 април 2024

Вълна от протести в Русия след обявената мобилизация (СНИМКИ)

Задържани са над 1300 души

По материала работи: Слав Велев
Вълна от протести в Русия след обявената мобилизация (СНИМКИ)

Снимки: БГНЕС

Русия е обхваната от протести след обявяването на частична мобилизация - първата от Втората световна война насам.

Вечерта броят на задържаните започна бързо да нараства. Те вече са над 1300, съобщава организацията "ОВД-Инфо". Има антивоенни протести в десетки градове - от Далечния изток до Санкт Петербург и Москва, предаде БНТ.

Демонстранти скандират "Не на войната", а също "Путин в окопите". По време на арестите полицията употребява сила, посочват още правозащитниците. Това се вижда и на кадрите, заснети от независими източници.

Според антипротестното законодателство в Русия демонстрациите са незаконни, тъй като няма разрешение от властите. Движението на опозиционния лидер Алексей Навални призова руснаците да излязат на улицата и да окажат съпротива на мобилизацията.

Коментари

Роско ( преди 1 година )
Вследствие на вдигнатия шум от сирените на полицията с борбата им с протестиращите,Ленин се сьбудил и излязал да види какво става. Набьрзо му станало ясно и се провикнал: " -Викайте Дзержински! Започваме нова революция"!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна