IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
15:20 | 4 май 2023
Обновен: 23:09 | 28 април 2024

16 души имало в списъка на убиеца от Белград

Част от тях са сред загиналите деца

По материала работи: Слав Велев
16 души имало в списъка на убиеца от Белград

Колаж: GlasNews

16души за убиване е имало в списъка на 13-годишния Коста Кацманович, който уби 8 ученици и охранител.

Сръбските медии показаха списъка му. Едно от имената в него обаче е задраскано, останалите са на 8 момчета и 7 момичета.

"Аз съм психопат, който трябва да се успокои", това казал Коста при арестуването си. Момчето само подало сигнал за трагедията в полицията и това били първите му думи, каза шефът на полицията в града Веселин Милич пред сръбската РТС, предаде NOVA.

Сравнявайки инициалите на жертвите и имената от списъка, може да се предположи, че 6 от децата, които загинаха, са фигурирали в него. Две имена на убити ученици обаче не фигурират там.

4 от децата с инициали като тези в списъка са ранени и настанени в детската болница в Тиршова. Заподозреният е оставил чантата си на влизане в училището. Той бил подготвил четири коктейла "Молотов".

На входа на училището той веднага е извадил пистолета си и е открил стрелбата. Момчето е било жертва на насилие от страна на връстници, потвърди министърът на образованието.

То е настанено в психиатрична болница.

Коментари

Новини Варна