IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Свят
17:00 | 28 май 2023
Обновен: 08:38 | 26 април 2024

Погребаха Лукашенко в интернет (СНИМКА)

Пречистили кръвта на президента на Беларус след среща с Путин и в момента е в критично състояние, твърди Цепкало

По материала работи: Слав Велев
Погребаха Лукашенко в интернет (СНИМКА)

Появи се съобщение за смъртта на Лукашенко в интернет. В акаунта на минския ХК Динамо се появи съобщение, че президентът на Беларус Александър Лукашенко е починал. Новината беше придружена от черно-бяла снимка на политика, придружена със свещ.

В подписката към тях пишеше, че хокейният клуб "няма да забрави и няма да прости" на президента на републиката.

Освен това в също толкова двусмислен израз се казва каква е смъртта му за Динамо и Беларус.

„Огромна парична загуба за беларуския хокей, най-дългоочакваната загуба за страната“, се казва в съобщението.

След като новината предизвика широк отклик в медиите, ръководството на Динамо побърза да обяви, че публикацията няма нищо общо с клуба.

Както обясниха от ХК Динамо, публикацията е разпространена от неизвестни хакери, които са хакнали страницата на спортното дружество.

В момента експерти се занимават с възстановяването на обекта, а от клуба заявиха, че информацията за смъртта на държавния глава е фалшива.

Както самата снимка, така и информацията обаче вече се разпространиха в мрежата.

След среща на четири очи и чаша чай президентът на Беларус Александър Лукашенко е бил приет по спешност в Централната клинична болница в Москва. Това твърди беларуският опозиционер Валерий Цепкало в съобщение в профила си в Telegram.

"Според информацията, която имаме, изискваща допълнително потвърждение, Лукашенко е откаран спешно след среща с Путин при закрити врата в Централната клинична болница на Москва, където се намира в момента.

Най-добрите специалисти бяха изпратени да го лекуват от състояние, което лекарите определяха като критично. Извършено е пречистване на кръвта", пише Цепкало.

По негова информация състоянието на Лукашенко не позволява да бъде транспортиран, съобщава Bulgaria ON AIR

"Организираните мерки за спасяването на беларуския диктатор имаха за цел да разсеят спекулациите за евентуалното участие на Кремъл в отравянето му", уточнява опозиционерът. Той призовава западните лидери да се организират и да обсъдят възможността за провеждането на избори.

"Настояваме, че съществуващите технологии са достатъчни, за да се проведат честни избори в Беларус в съответствие с Всеобщата декларация за правата на човека. По този начин ще създадем легитимна институция в очите на всички беларуси и световната общност като цяло. 

Провеждането на избори в такъв спешен момент не само ще помогне за връщането на закона и реда в Беларус, но и ще положи основите за стабилизация на ситуацията по границите на Европейския съюз и света като цяло", призовава Валерий Цепкало.

Коментари

Новини Варна