IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Свят
15:40 | 14 октомври 2023
Обновен: 12:59 | 25 април 2024

Франция се тресе от страх. Лувъра затваря заради бомбена заплаха

Отцепиха площад в Полша, мъж заплаши, че ще се самовзриви

По материала работи: Слав Велев
Франция се тресе от страх. Лувъра затваря заради бомбена заплаха

Евакуация в Лувара/Снимка: Туитър

Франция се тресе от протести и от страх от тероризъм. В същото време един от символите на Париж - Лувъра обяви, че затваря днес врати от съображения за сигурност. Това се е случило след бомбена заплаха, пише Metro. 

До музея са били изпратени бомбени заплахи, съобщи неназован полицейски източник, цитиран от местна телевизия. На кадри се вижда как евакуират стотици от сградата, която разположена на десния бряг на Сена в центъра на Париж.

 

В същото време полицията отцепи пл. "Пилсудски" в центъра на Варшава заради бомбена заплаха, съобщи журналист на Ройтерс от мястото на събитието, предаде БТА.

 

Това става само ден преди важните избори в централноевропейската страна. Според полски медии човек се е качил върху паметник на площада и е заплашил, че ще се самовзриви. 

На снимки и видеа, публикувани в социалната мрежа "Екс" (преди известна като "Туитър), се вижда мъж, който стои на върха на паметника на жертвите на самолетната катастрофа край Смоленск. При нея през 2010 г. загинаха 96 души, включително президента Лех Качински и съпругата му Мария. 

"Не можете да преминете, има бомба", каза полицай на репортер на Ройтерс край площада.

Коментари

Новини Варна