IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Свят
10:42 | 17 октомври 2023
Обновен: 05:49 | 3 май 2024

Застреляха нападателя от Брюксел в кафене

Първоначално беше съобщено, че той е починал в линейката на път за болницата

По материала работи: Слав Велев
Застреляха нападателя от Брюксел в кафене

Предполагаемият извършител на снощния атентат в Брюксел е бил прострелян от полицията. Това е станало в кафене в брюкселския квартал "Схарбек" е прострелян човек, за който беше потвърдено от белгийските власти, че е заподозреният за атентата в Брюксел, предаде БНТ.

Първоначално беше съобщено, че той е починал в линейката на път за болницата, но министърът на вътрешните работи на Белгия Анелиз Верлинден каза преди малко, че смъртта му все още не е потвърдена. До него е намерено оръжието, с което са извършени нападенията снощи.

Властите ще направят и пръстови отпечатъци, за да са 100% сигурни, че действително дума за извършителят.

Според местни месии става дума за тунизийският мигрант Абдесалем Л., роден на 1 септември 1978 г., който е пребивавал в Белгия от 2019 г. и е подал молба за бежанска закрила.

Двама шведски граждани бяха убити снощи в стрелба в центъра на Брюксел.

Във видеокадри, направени от местни жители, се вижда как мъж, облечен във флуоресцентно оранжево яке и бяла каска, пристига със скутер и започва да стреля с бойно оръжие по улицата, а после и във входа на сграда.

Предполагаемият извършител е с тунизийско гражданство и е пребивавал незаконно в Брюксел. В социалните медии той разпространява видео, в което казва, че е член на "Ислямска държава".

Коментари

Новини Варна